PROFOUND RETREATS praktischProfound (='groots', 'intens', 'diepgaand') Retreats gaan over diep gaan, committed zijn aan je zelf en aan wat je bereid bent te 'zien' in jezelf. Wij gaan er volledig voor om jou daarin te 'zien'; te ondersteunen, begeleiden en inspireren. 


Retraîtes in Zuid Spanje, dat gaat -natuurlijk- om relaxen, het strand bezoeken, lekker eten en site-seeing! Maar ook om; groepswerk doen, individueel werk doen, mediteren. 
Ons land is hier uiterst geschikt voor vanwege de ligging (20 minuten rijden van zee en 20 min rijden van Granada stad), de schoonheid, energie en rust van het land zelf en de prachtige verzichten.

Het algemene doel van de retraîtes is om een combinatie van ontspanning en bewustwording in één geheel aan te bieden. Na een retraîte moet men zich tegelijkertijd diep vredig en opgeladen voelen en een veel duidelijker zicht hebben op het zelf, gecombineerd met het ervaren van een verruimd(er) bewustzijn.  

Er zijn meerdere medewerkers in de retraîtes. Mensen met hun eigen specialisaties. Bij de aankondiging van een retraîte wordt aangegeven wie er zullen meewerken, met een link naar wat hun 'specialiteiten' zijn. Sommige zullen een andere taal spreken. In deze retreats wordt Engels aangehouden als de gesproken taal. Dit speelt alleen bij de groeps retreats. Als dit een probleem is, laat dit dan van te voren weten.

De maaltijden zijn vegetarisch, bij voorkeur zelfs richting veganistisch (dit omdat we hebben gemerkt dat iedereen dan veel helderder blijft gedurende de dag).
Het is mogelijk om van te voren aan te geven of je een bepaald dieet moet volgen (glutenvrij, lactose intolerant, etc), waar dan rekening mee gehouden wordt.

Bepaalde retraîtes zullen volledig antroposofische of raw food maaltijden hebben als onderdeel van het thema van de retraîte. 

Bij de prijs van een retraîte is inbegrepen; de slaapgelegenheid (met lakens, dekens, kussens, handdoeken), de maaltijden en tussendoorse versnaperingen (alcoholische dranken; 1 glas per dag inbegrepen) en alle sessies en groepssessies.
De maaltijden worden georganiseerd en bereid door Eric Kemna, samen met medewerkers.

Accommodatie 
De slaapgelegenheid bestaat bij een groepsretreat uit een ingerichte eenvoudige glamping-style tent of een caravan, allen voor individueel gebruik (vroegboekers kunnen hun voorkeur aangeven). 
Bij de individuele/samen sessies, zoals relatie retreats, gezins retreats, zwangerschaps retreats en rust retreats, vinden het slapen en de sessies  plaats in de grote, 6.5 mtr doorsnede, yurt.
Meer over de yurt via deze link.

L
akens, dekens, bedden, kussens, handdoeken, theedoeken, gemeenschappelijk compost toilet, gemeenschappelijke douche, water, electriciteit en internet zijn alle aanwezig en inbegrepen bij de tenten cq caravans. Bij de yurt komt hier nog eigen kookgelegenheid en een prive douche/wc bij.
 

Prijzen (alle prijzen zijn all-in)
Relatie retreat, minimaal 4 dagen/3 nachten, 2 personen, voor 595,-. Prijzen voor extra dag(en), informeer
Zwangerschaps retreat, minimaal 4 dagen/3 nachten, 1 persoon, voor 450,-. Prijzen voor extra dag(en), informeer. 
Gezins retreat, minimaal 4 dagen/3 nachten, 4 personen, voor 695,-. Prijzen voor extra dag(en), informeer. 
Mini weekend retreat, vrijdag avond t/m maandag ochtend, 1 persoon, kost 450,-. Prijzen voor extra dag(en), informeer. 
De groepsretreats hebben altijd een duidelijk aangegeven vaste prijs, bij de retreat informatie. De geplande groeps retreat van 27 september tot 3 oktober duurt 1 week, is all-in en kost 695,- per persoon.
Bij alle retreats geldt een aanbetaling van 50% bij het boeken. Bij niet doorgang ivm corona of lockdown krijgt u een volledige restitutie.

De retraîtes hebben thema's. Voorbeelden van een thema kunnen zijn:

  • 'houden van jezelf of 'leef je leven'retreat'. Bij deze retraite is alles erop gericht om in een week een betere relatie met jezelf (en daardoor met anderen) bewerkstelligd te hebben en meer vrijheid te ervaren in je leven.
  • Een 'relatie retreat', waarin er met stellen gewerkt wordt om dichter bij elkaar te komen gedurende minimaal 4 dagen.
  • 'Detox retraîte'. Tijdens deze retraîte van een week zal alles erop gericht zijn om het lichaam en de geest te zuiveren.
  • Een 'meditatie retraîte', waarin je tijdens een weekend verschillende meditatie technieken leert.
  • 'Leef je leven' retraîte, gericht op exploreren en helen van delen van jezelf.
  • 'Bijkom retreat', de naam spreekt voor zich. Lekker rustig aan doen en vakantie houden tussen enkele sessies door.
  • Zwangerschapsretreat.
  • Gezinsretreat, om met het hele gezin weer nader tot elkaar te komen en patronen te doorzien en transformeren.

Eigenlijk zijn alle retreats één retreat. Elke retreat heeft namelijk hetzelfde doel; je te helpen een betere relatie met jezelf (en daardoor met anderen) te krijgen, meer inzichten te verwerven in wie jij bent en hoe je functioneert en te kunnen veranderen wat je verandert wilt hebben in jezelf (en daardoor in je leven).

Een voorbeeld dag van een retraîte kan er zo uitzien;

Om 8 uur opstaan en om 9 uur is er dan een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt kan er groepswerk zijn (bij een groepsretreat).  Of individueel werk bij een individuele retreat.
Voorbeelden van groepswerk; een ochtendje geweldloze communicatie of een ochtendje delen of een ochtendje lichaamswerk in de groep of... een van de vele mogelijkheden (die ook toegepast kunnen worden in de individuele retreats).

Er is altijd een pauze van een half uur tussendoor met versnaperingen en wat te drinken in de ochtend en in de middag.

Om 13 uur is het dan lunch met wat rustige activiteiten erna (stukje wandelen, wat yoga, stretchen, etc). In de middag kunnen er weer groepssessies of individuele sessies zijn. S'avonds, na een smaakvol diner, zijn er ook vaak gezamelijke, ontspannen activiteiten, in het teken van wat er die dag behandeld is. Bij de individuele retreats is er ook de mogelijkheid zelf wat vakantie activiteiten in te plannen tussendoor.

Aan het begin van het weekend/ de week/ de 2 weken van een groeps retreat krijg je een rooster en daarop kun je de tijden vinden wanneer jij aan de beurt bent voor een van je individuele sessies (en wat er voor de rest op het programma staat).

Een individuele sessie kan bestaan uit thetahealing, samen mediteren/bodyscan methode, creatief werken, lichaamswerk, met paarden werken, etc. Allerlei methodes komen in de individuele sessies aan bod, afhankelijk van bij wie je een sessie hebt. 

Vaak zal er tijdens de retreat ook een uitstap naar een prachtige plek in de omgeving gepland staan.

 

Voordat de retraîte begint heb je een email ontvangen met -onder andere- de vraag of er iets specifieks is waar je aan wil werken in jezelf. Datgene wat je als antwoord mailt zal meegenomen worden door alle medewerkers om je daarbij te ondersteunen, zodat je ook daadwerkelijk verder komt daarmee. 

 

We garanderen dat het een veilige omgeving zal zijn om te delen en je open te stellen.

Het kan gebeuren dat we een programma aanpassen om het effectiever te maken, als dit tijdens de retraîte nodig blijkt. 

Hoe hier te komen; we zijn in Pinos del Valle, vlak bij Durcal, 40 minutes rijden van Granada centrum en 1.5 uur rijden van vlieghaven Malaga. Voor shuttle service van en naar het vliegveld, of goedkope huurauto's, neem contact op.

Voor meer informatie, email ons retreat@profoundretreats. com