MEDEWERKERSTanja Smeets
Tanja Smeets

Al van jongs af aan ben ik enorm geïnteresseerd in mensen. Hoe zitten ze in elkaar? Waarom doen ze wat ze doen? En waarom blijven ze iets, wat niet werkt, of veel lijden veroorzaakt, toch herhalen!? Natuurlijk gold dit (juist) ook voor mezelf. En zoals dat meestal werkt, kwamen de antwoorden pas toen ik met mezelf aan de slag ging en het helderder kreeg. Ik kon hierna ook pas echt wat voor anderen betekenen.

Ik heb nu 20 jaar ervaring in het counsellen. Daarnaast ben ik ook verloskundige geweest. Bij het counsellen gebruik ik een mix van verschillende manieren/technieken. Thetahealing, intuitieve counselling, geweldloze communicatietechnieken, helderziend kijken, bodyscan methode, meditatietechnieken en  gestalt therapie (ook tarot, homeopathie en astrologie gebruik ik indien gewenst). 

Helderziend ben ik ook van jongs af aan, maar pas sinds 5 jaar implementeer ik het in mijn werk. En wat een verrijking geeft dit!

Ik heb cursussen gegeven aan collega's om te leren hun angsten te doorzien en aan te gaan, waardoor ik bekend ben geraakt met groepswerk.

Ik ben 50 jaar, waarvan ik 22 jaar met Eric Kemna doorgebracht heb. Ik heb 4 kinderen, waarvan er 2 nog thuiswonend - en dus met ons in Spanje- zijn.  We hebben over de hele wereld gereisd en ondanks dat we alle 4 heel verschillende mensen zijn, voelt ons samenzijn als enorm verrijkend en leven en werken we goed samen. 

Meer over mij en wat ik/we hier in Spanje nog meer doe(n), kun je vinden via mijn deel van de website.

Je zult Tanja ontmoeten tijdens de retraîtes; ze zal deelnemen aan de groeps sessies en de individuele sessies, gebruik makend van haar intuitie en verschillende technieken die ze over de afgelopen 20 jaar opgepikt heeft. 


Eric Jan Kemna
Eric Jan Kemna

Ik ben Eric Jan Kemna, 59 jaar, vader van Beer, Lem en Mar en alweer 22 jaar samen (en sinds een paar jaar ook getrouwd) met Tanja Smeets.

Van jongs af aan was ik altijd bezig met techniek en had ik 2 rechterhanden, zoals men dat wel genoemd (dingen uit elkaar halen en in elkaar zetten). Nadat ik de Middelbare detailhandel school heb gevolgd ben ik leraar motorvoertuigen techniek geworden (ik gaf bijvoorbeeld trainingen aan Fort en Mazda monteurs). In een eigen zaak -die ik gestart ben op m’n 33ste- kon ik mijn technisch inzicht en handelsgeest een tijdje kwijt.

Toch heb ik op mijn 40ste, net na de geboorte van onze eerste zoon, het roer omgegooid. Ik liep vast in de relatie met Tanja en in mezelf en het werd dus tijd voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik volgde bijvoorbeeld cursussen (houden van jezelf, Vipassana, etc), leerde mediteren, schreef dagboeken vol en ontdekte mijn gevoelsleven. Dit heeft geleid in 2004 tot de verkoop van mijn zaak en het vertrek, met mijn gezin, naar Nieuw Zeeland in 2005. Ik ben toen full time huisman geworden en heb heel veel gewerkt aan mezelf (en doe dit nog steeds).

Ik ontdekte een nieuwe hobby; bouwen met natuurlijke materialen, zoals adobe in situ en zoek nog steeds naar mogelijkheden mijn creativiteit daarin kwijt te kunnen. Na vele omzwervingen zijn we met z’n vijven belandt in Spanje en hebben een stuk land gevonden waar ik me wil neerzetten en mijn creativiteit wil uiten.

Mijn voorlopige taak bij de retraîtes zal zijn; het bouwen aan de accommodatie, de logistiek, het koken, pendeldienst, manusje-van-alles, organisatie en financiën. 

Eric houdt zijn hele leven al enorm van koken. Indonesisch, Thais of gewoon een versgesneden en gebakken frietje; niks is hem te gek. Hij zal de heerlijke maaltijden verzorgen van de retraîtes. In sommige retreats zal hij ook een groeps meditatie geven en -afhankelijk van de retreat- een paar middagen of ochtenden 'bouwen met natuurlijke materialen (strobalen, leem, klei)' verzorgen. Nikki Marquist
Nikki Marquist

Ik beschrijf hier wie ik ben, maar ik doe dat met het idee dat deze beschrijving niet permanent geldig is. Zoals ik mezelf hier beschrijf, zie ik mezelf op dit specifieke moment. Morgen (of over 10 minuten) kan het helemaal anders zijn.

Ik geniet van het verkennen van verborgen en stagnerende emoties; ik heb plezier in het avontuurlijk ronddwalen in de onbewuste lagen van mezelf, en ik voel me geroepen om verstikkende geloofssystemen af te breken. Als ik me verdiep in de waarheid, ongeacht de consequenties, voel ik me verbonden en in resonantie met wie ik werkelijk 'ben'.

In het 'fysieke' ben ik een vrouw en ik heb 51 winters gezien. Ik ben geleid en onderwezen door 2 prachtige wezens, mijn zonen, die op het moment van schrijven naar de volwassenheid toe bewegen (een moeilijke periode). En ik heb de laatste 18 jaar van mijn leven gedeeld met een man die me consequent aanmoedigt om dat te zien waar ik niet naar wil kijken !!!

Ik ben geboren en opgegroeid in het Verenigd Koninkrijk, heb gestudeerd in de VS, 23 jaar in Frankrijk geleefd en ik leef nu in het zuiden van Spanje. Ik heb enorme hoeveelheden prachtige dingen gezien, ervaren en geïntegreerd die ik graag met anderen wil delen. Ik ben geen 'meester' of 'leraar', alleen een medemens die ver van huis gedwaald is en veel verhalen heeft om te delen, en ik word er enthousiast van om naar de verhalen van anderen te luisteren en er aan deel te nemen.

Nikki spreekt Engels, Frans en Spaans (maar geen Nederlands) en was onder andere een shiatsu-beoefenaar, maar mengt nu alles wat ze heeft geleerd in een andere vorm van 'samenzijn' met mensen. Ze wordt altijd aangespoord door een drang in zichzelf om dieper te gaan en nieuwe manieren te bedenken om zichzelf te helen en anderen te helpen helen.

Ze zal de groepsessies en individuele sessies doen op de manier die haar in 'het moment' inspireert.