Counselling and more


TECHNIEKEN   

 

IK GEBRUIK VERSCHILLENDE MANIEREN/TECHNIEKEN OM TOT DE KERN TE KOMEN VAN JE VRAAG, JE PROBLEEM, JE GEZONDHEID. IK BESCHRIJF HIERONDER ALLE MANIEREN DIE VOORBIJ KUNNEN KOMEN:
 

Thetahealing.

Dit is een geneeswijze die zeer direct werkt. De techniek gaat in op overtuigingen die in de weg zitten en ongewenst zijn. De overtuigingen die ongewenst zijn blokkeren je groei en je leven ('ik ben niet goed genoeg', 'mensen mogen mij niet').
De verandering door de thetahealing op deze overtuigingen vind plaats op het meest diepgaande nivo, het nivo van de opslag van alle informatie in het lichaam; het DNA. Er is directe genezing mogelijk daardoor. Ook kunnen jarenlang dwarszittende overtuigingen in 1 sessie opgelost worden. 

Thetahealing is echt een geweldige en eenvoudige manier van kijken naar jezelf en de wereld, die enorm helend werkt. Ik heb het ontzettend veel gebruikt in mijn werk als vroedvrouw (er spelen nogal wat overtuigingen rondom het moederschap, de baring, tussen man en vrouw) en er is een hoop mee opgelost. 

Soms is thetahealing het enige wat er in een sessie nodig is.

Een paar voorbeelden van overtuigingen zijn; "Als ik mijn angsten laat gaan, ga ik dood', 'Als ik al mijn issues heb opgelost, eindigd mijn bestaan', ' Ik moet de boosheid en het verdriet van mijn moeder of vader dragen, anders houden ze niet meer van me en heb ik geen bestaansrecht meer'.

Een (of meer) van deze overtuigingen kan ook in jouw onbewuste zitten als een 'waarheid'. Het is overduidelijk hoe ze je groei kunnen blokkeren. Hoe je onbewust verdriet en boosheid van anderen bij je kan dragen bijvoorbeeld, uit angst geen bestaansrecht meer te hebben.

Lees meer over thetahealing. 

 

Meditatie.

Het is mogelijk samen te mediteren, waardoor ik je kan helpen zien en voelen waar je in vast loopt op lichamelijk en geestelijk vlak. Er zijn verschillende vormen van meditatie. Degene die ik het meest gebruikt is een meditatie waarin je op een ontspannen manier kunt focussen op allerlei vlakken van je 'zijn' en helder inzicht kunt krijgen in hoe je functioneert, waar je vast loopt en hoe je dit vervolgens op kunt lossen. Met wat oefening is dit iets wat je vervolgens zelf thuis kunt doen.

 

Bodyscan.

Ik ben in staat om 'in het lichaam' van mensen te kunnen kijken, als ze dit toestaan. Het is net als het kijken met een echo en soms zelfs zo helder en fysiek als een MRI. Het kan ook waziger en meer als 'energie' knooppunten zichtbaar zijn.

Dit kan over afstand en in direct contact. Het is het meest geschikt voor lichamelijke klachten of vragen (als voorbeeld: om tijdens je zwangerschap contact met je baby te krijgen en inzicht in wat er speelt. Een ander voorbeeld; je hebt rugklachten en wilt weten waar het precies zit en waar het vandaan komt).

 

Intuitieve counselling.

Intuitie heeft iedereen. En mensen die hun intuitie vaak volgen weten hoe 'direct' dit kan werken. Als je van A naar B wilt, geeft intuitie de snelste en effectiefste methode (hoe onlogisch het soms ook lijkt). Mijn intuitie brengt tijdens een consult vaak vragen naar boven die ik zal 'moeten stellen' (als ik het beste pad van A naar B wil bewandelen) en ook schijnbare 'afleidingen' van het gesprek die later juist heel relevant blijken te zijn.

 

Tarot.

Ik gebruik al sinds mijn 15e de tarot om bepaalde keuzes helder te krijgen in de vorm van de symboliek van de tarot. Soms haal ik de kaarten wel eens te voorschijn tijdens een gesprek om iets helder te krijgen wat moeilijk te pakken is.

Ik kan ook 'alleen' tarotleggingen doen indien gewenst. 

 

Helderziendheid.

De bodyscan is een onderdeel van mijn helderziendheid. Maar het gaat verder. Ik stel in meditatie vaak vragen aan mijn Zelf, of het Zelf van een ander, over wat 'het beste' is voor een bepaalde situatie. De antwoorden hebben al veel mensen (inclusief mijzelf en mijn dierbaren) geholpen.   

Een ander onderdeel is het contact met de energie van overledenen. Dit kan ook veel verheldering geven in vraagstukken die anders onbeantwoord zouden blijven.

Ik heb mensen die last hebben van 'aliens' -of wat voor een ongewenste wezens of entiteiten dan ook- met regelmaat geholpen deze invloeden kwijt te raken op een heel eenvoudige manier.

 

Homeopathie.

Ik werk sinds 2003 met homeopathie. Ik heb gewerkt met Alopathie (waarbij er alleen gekeken wordt naar een passend middel bij een bepaalde situatie), maar ik heb ook Klassiek gewerkt (waarbij er gekeken wordt naar de 'persoon' om een middel te bepalen). Tegenwoordig werk ik in homeopathie ook intuitief, dus ik hou me niet aan een speciale 'methode' meer.

 

Geweldloze communicatie

De inzichten van Marshall Rosenberg spreken me enorm aan. Het is uiteindelijk niks anders dan 'in het nu leven' en 'bij jezelf blijven', maar met geweldige handvatten vormgegeven. Geweldloze (ook wel verbindende) communicatie neemt als basis van communicatie 'empathie'. In 3 stappen; empatisch uiten wat je over wilt brengen, empatisch naar de ander luisteren en zelf-empathie (en naar mijn bescheiden mening begint en eindigt het met de laatste). Daarin speelt strategie geen rol; het gaat er juist om echt en integer te zijn. 

In alle gesprekken waarbij emoties (kunnen) spelen -oftewel ALLE gesprekken- is dit een vruchtbare manier van in verbinding blijven en tegelijkertijd je boodschap over te brengen en die van de ander te horen.

 

Gestalttherapie

Dit is een therapievorm die erg inspeelt op wat er 'in het moment' naar voren komt en waarbij de mens vanuit een holistisch standpunt bekeken wordt. Ik heb me lang geleden in deze vorm van gesprekvoering verdiept en merk dat het soms een hele goed manier kan zijn om een start te maken met het helder krijgen van issues die niet 'bewust' zijn, omdat het vooral focused op processen in het hier en nu.

 

Astrologie

Ik heb een rudimentaire kennis van en -veel belangrijker- een sterke gevoelsconnectie met astrologie. Ik gebruik astrologie vooral om te helpen bij een stukje zelfkennis en begrip voor anderen.

Ik kan aan de hand van je geboortedatum, tijd en plaats, wel iets zeggen over je horoscoop, maar ik werk niet met voorspellingen of uitgebreide horoscoop uitleg.  Het gaat er dus vooral om, om inzicht te krijgen in waarom je dingen op een bepaalde manier doet of ziet en wat je (onbewuste) doel is hiermee. Ook kan het je helpen anderen in je omgeving beter te begrijpen en snappen waarom mensen op een bepaalde manier op je reageren.